RISTORANTI ROMANI / ZONA PINCIANO
The Fat Duck
The cuisine of the Veneto on Via Savoia ends straight into the top Puntarelle
Via Savoia 68. Tel 06-8557736. Closed: Sunday
The duck breast with caramelized apples in Port was a shock. Then we had the excellent idea to also try the steak and foie gras bigoli asparagus. And all with a unique water bottle Gravello, noble but also a bit ' Calabria's unrecognized red Librandi based Gaglioppo. It's called the Fat Duck restaurant, our favorite of the month, new creature Micaela Zanda, Floriana Gini and her daughter Martina, who have entrusted the conduct of the kitchen the chef and partner John Scomazzon. Venetian origin, which you can see all the dishes and went to fill a gap in Roman restaurants. The Fat Duck in fact already existed, but was in Capena. Then the meritorious decision to land in the city.
ENVIRONMENT A handful of tables on the wide sidewalks of the quiet and noble way of Savoy and a dining room elegant but not formal. The Duck Grassa non ha nulla della trattoria, ma riesce a mantenersi in quella fascia di ristoranti che per rapporto qualità-prezzo piacciono molto a noi puntarellici.
CUCINA Le ascendenze venete dello chef Scomazzon non sono evidenti solo nel cognome ma per fortuna anche nella cucina. Ed ecco spuntare come una benedizione i bigoli in salsa verde e il baccalà alla vicentina. Ma il nostro chef non deve avere simpatie padane, visto che la carta è un equilibrato melting pot di ricette provenienti da varie parti d’Italia: ci sono gli stringozzi umbri, la fregola sarda e la pugliesissima pepata di cozze. Per dolce, da provare un ottimo tiramisù soffiato.
MENU ' warm carpaccio of sea bass € 14, graved lachs (or salmon) 10 lemon, pepper 10 mussels, smoked swordfish and tuna 14, 14 seafood panzanella, panzanella Buffalo 12, figs 10 and melon, carpaccio of beef crunchy green beans and parmesan 14, squash blossoms stuffed with ricotta and sun-dried tomatoes 12, 12 gazpacho. Starters: 14 risotto with porcini mushrooms, lobster and asparagus maltagliati 18, 14 spaghetti with clams, spawning with wild Sardinian seas 15, bigoli in shallot and basil sauce of sardines 13, stringozzi ricotta with fresh tomato and basil 12. Seconds: 17 entrecote beef grilled fillet with green pepper 18, Moulard duck breast with caramelized apples 16, giambonette di coniglio farcito alla cicoria16, ossobuco di vitella con mirepoix du verdure 15, baccalà alla vicentina 17, camalari fritti 17, tempura di mazzancolla 18, tiramisu fragole con gelato 7, mango frutta della passione e albicocca 8
BONUS Considerando l’ambiente, la cucina e i prezzi alti ma non altissimi, l’Anatra Grassa finisce dritta nella top 20 di Puntarella. Da notare anche il prezzo light del pranzo
MALUS Per ora è un po' vuoto e questo non è proprio il massimo per un ristorante, ma son tempi cupi per la ristorazione cittadina e confidiamo in un buon avvio
THE MARKS
Kitchen: 7.5
Environment: 7
Service: 6.5 Price
: 6.5
RSVP
Settembrini, Trattoria Monti
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